Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето...понякога :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с паленето...понякога :)

Колеги...историята е следната...дълга е

Преди около два месеца си чипнах алфичката....всичко хубаво, реши ми проблема с паленето от втория път сутрин и със забиването на муцуната 2-3 минути след това...падна разхода....прекъсвача вече е на 7500об/мин...всичко ток

Обаче от време на време ми играеха оборотите като я пусна по инерция от по-висока скорост...проблема се появи с чипа.Реших, че трябва да се флашне на ново ЕКУ-то...отидох пак и свършихме тая работа...

Вечерта след като я префлашнахме наново...в едно от паленията просто отказа да запали.Стартера въртеше, бензиновата помпа се чува, но колата не палеше.Врътнах я два-три пъти и запали...

След около 2 седмици пак...по същия начин.На 3тия път захапа.

Онзи ден пак ми направи същата мизерия, но този път я въртях 7-8 пъти...днес пак по същия начин.

Какво може да е?Да ходя пак да я префлашват?те вече ще ме обесят ако ме видят...какво друго може да е?

Колата е 146 1.6 16В ТС с мотроник 1.5.х 99г.

И...понеже като не запали светва лампата за инжекциона, но после като запали угасва, грешките записват ли се?Дали ще излезе нещо на диагностика?
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

незнам но може да е от чипа махни го и виж какъв ще е резултата
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Оф, тоя проблем с паленето и харченето (при мене не изкарва никаква грешка - 100 пъти ходих на диагностика) - писна ми вече, направо незнам какво да правя....
      В сряда пак съм на майстор - ще споделя, ако има резултат...
      Alfa 145 1.6 TS 16V '99
      Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

И при мене се появява това чудо... Незнам от какво е... И в Гърция ми го направи проблема даже, ей така докато си я карах... Светва инжекциона и колата гасне... Идваше ми да я наритам едно хубаво... Ако не иска да запали до 5тото завъртане, махам тока, пуша една цигара и готово... И аз трябва да ходя да я видя, но...
        Пиши, ако разрешиш проблема...
        Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

Comment

ако ти светва инжекциона вероятно може да е запушена дюза чистени на дюзите и би трябвало да се оправи пробвай
          -------------------------------
          ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
          ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

При мен в движение не гасне, проблем имам само при паленето...като реши да запали, лампата гасне...

Тея дни ще ходя и аз да я погледне някой...

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Някои ЖТД-та проявяват този проблем ако датчика на коляновия вал не в ред. Да не би и при теб да е същото. Като е топла не пали, като изстине и е ОК.
              ALFA ROMEO 146 1,9 JTD '00

Comment

ми...като се замисля.. не е изстивала особено много...между 5 и 30тина минути съм я оставял...това хваща ли се на диагностика?

OEM & Ventura Garage

Comment

Изтрийте ми поста ако обичате че обърках писането.Благодаря.
                  Last edited by VICARTEAST; d.m.y г., 00:39.
                  VIC ART EAST, Alfa 146 1,6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от VICARTEAST Покажи съобщение
                    Здравейте, преди малко ми се случи нещо непонятно за мен .Карах колата си спрях за 10 мин и след това като се опитах да я запаля, не искаше. Свети индикатора за имобилайзера и този на акумулатора.Ще се радвам, ако някой има представа на какво се дължи това и какво трябва да направя за да подкарам алфичката ми help благодаря предварително!

Изтрийте ми поста ако обичате че обърках писането.Благодаря.
                    Last edited by nikotm; d.m.y г., 21:06.
                    Alfa Mito 1.4
                    156 2.0 155 ex
                    156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Working...
                    X